........

spaceburo

.  
 
PROJECTRUIMTE VOOR HEDENDAAGSE KUNST
jan palfijnstraat 47 2060 antwerpen


tijdens tentoonstellingen geopend op
vrijdag 11-19h en andere dagen op afspraak

.tentoonstellingen
.multiples
.expedities
.educatie
.over
.contact
.home


 

the stuff of time itself / Veerle Thoben en Eric Martijn
17 september - 21 oktober2016
opening 17 september vanaf 15h

In de tentoonstelling ‘the stuff of time itself’ tonen Veerle Thoben en Eric Martijn ieder werk dat de materiele relatie tussen ‘denken’ en ‘dingen’ onderzoekt. Zij gaan hierbij uit van de begrippen tijdelijkheid, continuïteit en plaatsbepaling.

De getoonde werken bevinden zich nadrukkelijk op verschillende plekken tegelijkertijd. Het werk van Eric Martijn vouwt zich om de herinnering heen en Thoben’s werk concentreert zich op een ogenblik. In beide gevallen maakt zowel de materie als het gebaar de tijd.

‘the stuff of time itself’ ontleent haar titel aan het artikel ‘Towards an Ecology of Materials’ van antropoloog
Tim Ingold.

What lasts longer: a thought, a gesture, a spoken word, or a handful of leaves thrown up into the air? The question is unanswerable, since neither thoughts, nor gestures, nor spoken words, nor even things are discrete objects strung in time like a string of beads. Rather, thinking is a process that carries on, as do movement, speech, and the materials of which things are made.

www.veerlethoben.nl
www.ericmartijn.com


.H ART #161, 8 oktober 2016,
Anne-Marie Poels over the stuff of time itself:

 

Veerle Thoben verhoudt zich met haar werk steeds tot de tijd en plaatselijke context. Zij legt momenten vast door het filmen van het daglicht ter plaatse, en brengt een discrepantie teweeg door het gefilmde licht vervolgens terug te plaatsen.

Omvormen, omdraaien en ontsluiten zijn leidende handelingen in het werk van Eric Martijn. Zijn werkwijze is bedachtzaam en intuïtief tegelijkertijd. Hij observeert steeds de context en sociale omgeving waarin hij zich bevindt, analyseert deze om haar vervolgens te spiegelen in een werk. De handeling die ten grondslag ligt aan elk werk, is zo bepalend en belangrijk, dat zij zichtbaar besloten blijft liggen in het werk. De werken bevinden zich zo steeds op het snijvlak tussen sculptuur en performance.

   


 
Invert01.28, 50 x 62,5 cm 1/1 + 1 AP, Veerle Thoben, 2016  
fine art print op Hahnemühle papier en 2 mm dibond
© Veerle Thoben


    


   
    Ensuite, 66 x 76 x 76 cm, Eric Martijn,(2010-)2016  
twee paneeldeuren(ca. 1920) in verstek gezaagd
© Eric Martijn