........

spaceburo

.  
 
PROJECTRUIMTE VOOR HEDENDAAGSE KUNST
jan palfijnstraat 47 2060 antwerpen


tijdens tentoonstellingen geopend op
vrijdag 11-19h en andere dagen op afspraak

.tentoonstellingen
.multiples
.expedities
.educatie
.over
.contact
.home


 

 

 

 

 

 

 

 

 

WILDWECHSEL/EVA KRAUSE

Eva Krause schildert situaties met het verlangen nieuwe plaatsen te scheppen die je geheel onbevooroordeeld mag onderzoeken. Het zijn ruimtes die ontstaan daar waar de mens een haast absurde perfectie en controle nastreeft, vaak vanuit economische motieven. Krause wordt aangegrepen door de scheve relatie tussen haar eigen dagelijkse realiteit en het beeld dat ons via de media geschetst wordt.

Haar schilderijen zijn als een filmset aan het einde van een opnamedag, waar een toevallig achtergelaten voorwerp een eigen bestaan gaat leiden. Al het schijnbaar harmonische in haar werk zuigt naar een manco toe, wat Krause daarmee als het ware opwaardeert.
Het is steeds een kleine impuls die de geloofwaardigheid van de situatie in twijfel trekt. Gevlochten gras, een fout vallende schaduw, de onmogelijkheid te zitten op een zwevend tapijt midden in een schitterend voorjaars-bos. Het lijken dingen te zijn die de slechtziende ziet zonder bril, prachtig, absurd en ongrijpbaar. 

De titel Wildwechsel refereert zowel aan de landschappen als ook aan de verschillende mogelijkheden voor interpretatie. Wat in het donker plaats vindt lijkt immers overdag niet waar.

Eva Krause (Düsseldorf 1970) woont en werkt in Rotterdam. Meer informatie: www.evakrause.nl